Loading

DE ROUTE

Een Rondje met de Amsteltrein door het Amstelpark.

De Amsteltrein voert u vanaf het treinstation bij de hoofdingang en Amsteltrouw door het Rosarium, langs de Oranjerie, de Vormentuin en het Glazen Huis daar maakt de trein een klim omhoog door de Heemtuin en langs de ingang van de Rododendronvalei in de richting van de fraaie Riekermolen langs de koeweide en de ooievaars.

Op dit zuidelijkste punt draait de trein vervolgens weer noordwaarts om verder langs de oostkant van het park te rijden, dat daar begrensd wordt door de rivier de Amstel, geliefd bij vele watersporters. Door het land in woording en langs de grote vijver richting de belgische kloostertuin, nadat de trein Galerie Papillon gepasseerd is voert het laatste deel van de rit langs de Speeltuin en de Kinderboerderij en vervolgens langs de fraai aangelegde Midgetgolf- en Putting-Green-banen, waar u sportief een balletje kunt slaan en op het gezellige terras kunt genieten!
Na zo’n vijftien minuten komt de trein via het grote grasveld en langs het Doolhof tenslotte weer terug bij het perron van het treinstation.

Vanaf dit centraal gelegen punt kunt u te voet verder van het mooie Amstelpark genieten of – als u met kinderen bent – verder lopen naar de midgetgolf, het Bastion, de Speeltuin en de Kinderboerderij.
De Amsteltrein rijdt ieder half uur, bij grote drukte om de twintig minuten.
Een ritje met de Amsteltrein door het schitterende Amstelpark is het hele jaar door de moeite waard! Elk seizoen heeft zijn eigen bekoring en leent zich uitstekend voor een gezellig en onvergetelijk dagje uit.

 


Route in het Amstelpark